Україна
2 листопада 2015
Огляд найважливішого, що сталося за день
Головні події дня: суд над Геннадієм Корбаном, перші висновки по катастрофі в Єгипті та повістки депутатам.
news-image

Корбану обирають запобіжний захід.

Лідера політичної сили УКРОП перевезли до Чернігова.

У Чернігові відбувається судове засідання на якому обирають міру запобіжного заходу Геннадію Корбану. Суддя Олексій Подалюк проводить засідання суду. Варто зазначити, що початок засідання переносився.


Перші висновки по катастрофі в Єгипті: вибухова розгерметизація і вплив ззовні.

За першими результатами розслідування стає очевидним, що Airbus зруйнувався ще в повітрі.

Про це повідомив заступник генерального директора з льотної роботи авіакомпанії "Когалимавіа" Олександр Смирнов. За його словами, з кожною годиною стає все більше версій, однак не всі виглядають реальними. Згідно з останніми даними, у лайнера практично не було шансів, тому що все трапилося дуже швидко.

"Менш ніж за хвилину відбулося гальмування літака більш ніж на триста кілометрів на годину. З одночасною втратою висоти півтора кілометра. У такому режимі літак літати не може",- наголосив Смирнов.

 

Новинському принесли повістку від МВС прямо в Раду.

На засідання погоджувальної ради парламенту прийшли два слідчих від МВС і ГПУ, які принесли повістки на допит для народних депутатів.

Про прихід слідчих повідомили главу Ради Володимира Гройсмана запискою просто на засіданні.  Гройсман попросив учасників дати слово слідчим. У Раду прийшли начальник відділу Головного слідчого управління МВС Василь Сміх та слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління ГПУ Юрій Шимко. Сміх взяв слово і заявив, що вони принесли повістку на допит депутату Вадиму Новинському.

"Відповідно до закону України про статус народного депутат для проведення слідчих дій дозвольте вручити повістки на виклик для проведення слідчих дій за участю народного Новінського Вадима", - сказав слідчий.



У Сватовому знайдені тіла двох загиблих при пожежі військових.

Військовослужбовці вважалися зниклими безвісти.

Про це сьогодні заявили у прес-службі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"У Сватовому знайшли тіла двох загиблих військових у результаті пожежі на військових складах. Загиблі були саперами інженерно-саперного підрозділу з Волинської та Черкаської областей, - зазначив заступник голови Луганської адміністрації Юрій Клименко. - Їх знайшли під час розчищення завалів на складах".



СБУ провела обшуки у супермаркетах Ахметова.

Правоохоронці провели обшук у структурі, яка вкрала з державного бюджету 26,7 мільйонів гривень, а також мінімізувала податки до бюджету на приблизно півмільярда.

Про це на брифінгу повідомив глава СБУ Василь Грицак.

"30 жовтня, за день до проведення широкомасштабної операції, у Дніпропетровську було проведено ряд слідчо-оперативних дій, обшуків, виїмок. Зокрема, щодо структури, яка з державного бюджету вкрала 26,7 мільйонів гривень, а також мінімізувала податки до бюджету на приблизно 500 мільйонів. Сума непогана, якщо врахувати, що мова йде про мережі відомих супермаркетів під назвою "Брусничка". З ким вона афільована, думаю, вам буде нескладно розібратися", - сказав він.