Резонанс
3 листопада 2015
Справу по Корбану відкрито за заявами громадян - ГПУ
ОПГ, у створенні якого звинувачують Корбана, підозрюється у викраденні людей, розкраданні грошей, кришування контрабанди та незаконному обороті зброї.
news-image

Старт кримінального провадження щодо злочинного угруповання, у причетності до якого підозрюють лідера партії УКРОП Геннадія Корбана, був даний на підставі заяв громадян. Про це в ефірі 5 каналу заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, передає  «Єдність».

Почалися ці кримінальні провадження на підставі заяв громадян, а не на підставі рапортів правоохоронців. З того моменту, як до нас надійшли заяви потерпілих, почалися кримінальні провадження і почалися певні оперативні заходи із застосуванням аудіо та відео спостереження. Крім викрадення людей, ми побачили розкрадання грошових коштів, кришування контрабанди, незаконний обіг зброї, викрадення авто і так далі, - сказав чиновник.

При цьому Куценко пояснив, що було причиною того, що слідчі дії щодо підозрюваного проводилися такий тривалий час. 

Чому так довго? Хіба не довго. Як казав герой однієї класичної кінострічки: "Щоб не злякати велику рибу". Саме тому проводилася широкомасштабна операція, досліджувалися докази, проводилися оперативні заходи. Щоб факти були грунтовно досліджені і ми накрили саме все злочинне угруповання, - зазначив прокурор.

Нагадаємо, 1 листопада у Чернігові розпочалося судове засідання у справі заарештованого 31 жовтня екс-кандидата в мери Києва, дніпропетровського бізнесмена Геннадія Корбана, якому було пред'явлено звинувачення за ст. 255 КК (створення та діяльність злочинного угруповання), ст. 191 (розкрадання майна) і ст. 349 (викрадення людей). В СБУ відзначили, що один з епізодів злочинної діяльності так званого ОПГ - розкрадання коштів фонду, призначених для бійців АТО.

 2 листопада після того, як Корбан повідомив, що погано себе почуває і його госпіталізували, суддя оголосила перерву в засіданні до 8:00 вівторка. 

3 листопада близько 8:45 правоохоронці відвезли лідера партії УКРОП з Новозаводського суду Чернігова у невідомому напрямку. У партії УКРОП заявили, що його везуть до Києва.