Суспільство
3 листопада 2015
Портніков: Постріл у вікно Шокіна посилює в усіх відчуття беззахисності
Журналіст Віталій Портніков вважає, що цей інцидент є чітким індикатором того, в якому зі світів перебуває наша країна.
news-image

Про це він написав у своїй статті для NEWSru.ua, передає «Єдність».

Постріли по вікну кабінету генерального прокурора - це не рядова новина, як може здатися на перший погляд. Подумаєш, вистрілили, ні в кого не потрапили! Але насправді ця новина - чіткий індикатор того, в якому світі перебуває країна, першому чи третьому? - написав журналіст.
Зрозуміло, що бажаючі звести рахунки з генеральним прокурором є в будь-якому з світів. Тільки в першому світі вони не доходять до будівлі Генеральної прокуратури, а в третьому - стріляють по вікнах. І результат абсолютно не важливий - важливо відчуття беззахисності. Якщо вже генеральний прокурор не може бути в безпеці, то що говорити про звичайних громадян? Що говорити про державну охорону? - запитує Портніков.

На його думку, по вікну кабінету глави Генпрокуратури не можна вистрілити звідки завгодно, бо має бути розуміння логістики простору навколо Генпрокуратури. Якщо цього нема, то, вважає Портніков, "це і є третій світ".

Ще одна серйозна небезпека - це неефективність розслідування, та сама неефективність, з якою ми стикаємося останні роки при зверненні до резонансних справ. Бо якщо не стане ясно, хто і з якою метою стріляв - то посиляться не тільки відчуття тотальної небезпеки, але і підозри в "самостріл", спробі перевести увагу публіки від дій Генпрокуратури у справі Корбана на спробу розправитися з самим керівником відомства, - зауважує журналіст.

А такі підозри, резюмує він, ще небезпечніше, ніж недовіра до ефективності "силовиків".

Читайте також: У СБУ заявили, що снайпер добре знав кабінет Шокіна