Світ
5 листопада 2015
Росія готується збивати літаки коаліції в Сирії та перекинула туди зенітні ракетні комплекси
Про це заявив головнокомандувач Повітряно-космічними силами РФ Віктор Бондарєв.
news-image

Як повідомляє «Єдність», російський військовий стверджує, що ЗРК потрібні РФ для запобігання можливих ударів по російським військовим і техніці в Сирії з боку бойовиків Ісламської держави.

Таким чином, Росія готується збивати літаки коаліції, яка бомбить ІДІЛ. 

Ми прорахували всі можливі загрози. Ми туди поставили не лише винищувачі, штурмовики, бомбардувальники, вертольоти, але і зенітні ракетні системи. Тому що можуть бути різного роду форс-мажорні обставини. Припустимо, угон бойового літака на території суміжної з Сирією держави і нанесення удару по нам. І до цього ми повинні бути готові", - сказав Бондарєв.

Нагадаємо, раніше помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд звинуватила Росію в намірах розмістити наземну артилерію в Сирії.

Росія ухвалила рішення розмістити наземну артилерію, і це ще більше погіршує ситуацію у провінціях Хама і Хомс", - сказала вона.

Нуланд також підкреслила, що військова операція в Сирії приносить Росії кілька мільйонів збитків щодня, не кажучи вже про загиблих військових і міжнародної репутації.

Москва наполягає, що завдає авіаудари тільки по позиціях Ісламської держави. Втім, розслідування свідчать, що в основному під удари потрапляє сирійська опозиція.

Російська авіація проводить операцію в Сирії з кінця вересня. Москва неодноразово заявляла, що наземну операцію в Сирії проводити не збираються.

Читайте також: У Держдумі пропонують довічно заборонити в'їзд до Росії учасникам АТО