Резонанс
5 листопада 2015
Британські авіакомпанії евакуйовують своїх туристів з Єгипту
Готуються до евакуації близько 10 тисяч туристів.
news-image

Британські авіакомпанії і туроператори, включаючи: EasyJet Plc і Томас Кук Group Plc, готуються евакуювати близько 10 000 туристів, що знаходяться в Єгипті, після скасування владою Великобританії комерційних перельотів в цю країну, повідомляє «Єдність», посилаючись на агентство Bloomberg.

За оцінкою EasyJet, в Єгипті близько 4500 чоловік, які повинні повернутися до Великобританії її рейсами.

EasyJet знаходиться в тісній співпраці з урядом Великобританії щодо того, коли ми зможемо відновити польоти і повернути людей додому. Ми зробимо це лише тоді, коли уряд вважатиме, що перельоти безпечні, - заявила представник авіакомпанії Анна Ноулс.

У середу EasyJet була змушена скасувати два рейси з Єгипту, в результаті чого додому не змогли вилетіти близько 330 чоловік. У четвер ще 1800 людина не зможуть вилетіти з країни, відзначають в компанії. EasyJet скасувала 5 листопада чотирьох вильоту в Єгипет з Лондона, один з Манчестера і один з Мілана.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд оголосив про скасування на кілька днів рейсів британських авіакомпаній в аеропорт єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх і назад у зв'язку з катастрофою російського літака 31 жовтня. Хаммонд зазначив, що, за що надходить з різних джерел інформації, "існує значна ймовірність того, що крах було викликано підривом вибухового пристрою на борту літака".

Читайте також: Британія припиняє польоти до Шарм-ель-Шейха після катастрофи А321 над Синаєм