Суспільство
5 листопада 2015
У Петербурзі на антивоєнній акції учасниці відпирали російську військову форму від крові (ФОТО)
Маніфестанток затримала поліція, їх звинувачують у «порушенні благоустрою» міста.
news-image

4 листопада у Санкт-Петербурзі на Малій Конюшенній вулиці поліція затримала трьох художниць антивоєнної акції — Катрін Ненашеву, Ганну Боклер і Дарину Апахончіч, повідомляє «Єдність» з посиланням на місцеве видання «Фонтанка».

Як розповіли виданню самі художниці, вони прали забруднену кров’ю камуфляжну форму без розпізнавальних знаків. Очевидець акції Вадим Лур’є розповів у Facebook, що для прання набрали води з річки Мойки і, знявши з себе камуфляж, стали прати його в тазах. Потім випраний одяг ровісили на огорожі по Невському проспекті.

Перформанс був формою протесту проти участі Росії у військових конфліктах.

Пізніше учасниць акції затримала поліція.

Громадянка … зробила забруднення території Санкт-Петербурга, об’єктів благоустрою, а саме розвішувала брудну білизну на декоративну огорожу проїжджої частини Невського проспекту, тобто скоїла адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено статтею 22 Закону Санкт-Петербурга «Про адміністративні правопорушення в Санкт Петербурзі», — написано в протоколі.

У групі «Допомога затриманим» в соцмережі «ВКонтакте», а також за даними Групи оперативного реагування та спостереження відомо, що наразі учасниць акції Апахончіч, Ненашеву і Боклер з поліції відпустили.

Читайте також: У Кремлі пропонують створити портал з "правдивою інформацією про Росію"