Резонанс
5 листопада 2015
У Генпрокуратурі повідомили, у чому підозрюють Олену Лукаш
Екс-міністра звинувачують у розкраданні коштів у особливо великих розмірах.
news-image

Правоохоронці підозрюють екс-міністра юстиції Олену Лукаш у розкраданні більш як 2,5 млн грн з державного бюджету під час реалізації загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу. Про це заявив прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко на брифінгу в Києві, передає «Єдність» із посиланням на УНІАН.

У нас є інформація, яка може підтверджувати можливість вчинення пані Лукаш злочину за ч. 5 ст. 191 (розкрадання коштів у особливо великих розмірах) і ст. 366 Кримінального кодексу України (службова підробка), - повідомив Куценко.
Питання в тому, що в період літа-осені 2013 року пані Лукаш, зловживаючи своїми службовими обов’язками, за попередньою змовою з іншими працівниками Міністерства юстиції, фактично штучно провела тендерні процедури з метою реалізації загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства ЄС і заволоділа грошовими коштами на загальну суму в більш ніж 2,5 млн грн. Це тільки один з епізодів, який буде досліджуватись щодо пані Лукаш, - зауважив прокурор.