Суспільство
6 листопада 2015
У "ДНР" планують побудувати метро, яке не зробила Україна
На думку керівників "республіки", Донецьк настільки переповнений людьми, що без метро ніяк.
news-image

В угрупованні «ДНР» не виключають можливості відновлення будівництва метро в Донецьку, повідомив член угруповання Семен Кузьменко, передає «Єдність», посилаючись на РІА Новости.

Донецьк, попри блокаду, незважаючи на серйозні зовнішньоекономічні та зовнішньополітичні чинники, заповнюється людьми, запускаються підприємства. Люди їздять на роботу, з околиць в центр. І без метро ми не виживемо. І три вітки, які були заплановані, їх буде потрібно будувати. Протягом трьох, максимум п'яти років у нас знову жорстко стане питання про це. Ми прийдемо до цього питання і будемо ним займатися, - зазначив Кузьменко.

Як повідомлялося раніше, рішення про будівництво метрополітену в Донецьку було прийнято в 1990 році ще за СРСР. За проектом будівництво було розраховано на 10 років. Воно розпочалось в 1993 році. Запуск Першої черги планувався в 2005 році, пізніше був призначений на 2011 рік. Через систематичної брак фінансування терміни здачі проекту постійно зсувалися, а нові терміни здачі не називалися. Згодом проект був заморожений.

Читайте також: "ДНР" залишилося без "міністра культури"