Події
9 листопада 2015
Французьський журналіст розповів про російських бойовиків-комуністів, що слухають українські пісні
Французький журналіст Себастьян Гобер заявив, що зустрічався з російським терористом, який воює за "ЛНР", вірить у "русский мир" та слухає українські пісні.
news-image

Як повідомляє «Є!» із посиланням на "Апостроф" француз повідав, як під час "референдуму" в Луганську 11 травня минулого року він мав можливість поговорити з групою озброєних терористів, які розташувалися у готелі.

"Один з них хотів мене навчити, як розбирати автомат Калашникова, він був сильно п'яний. Він сказав, що він родом з Уралу, назвав себе комуністом, який б'ється за ЛНР, мовляв, спочатку ми створимо російський світ, а потім і комунізм. Він сказав, що є членом добровольчої комуністичної організації. Але кілька років тому він нібито був у контакті з ГРУ і ФСБ і займався продажем зброї Башару Асаду", - згадує Гобер.

За словами журналіста, таких історій чимало. Бойовики можуть приїжджати добровольцями, а приваблюють їх гроші та авантюра. 

Втім, ніякої ідеї у цієї війни не може бути, оскільки самі ж терористи тільки говорять про "русский мир". Наприклад, знайомий Гоберові уралець слухає українські пісні.