Події
9 листопада 2015
У Горлівці бойовики віджали бізнес у валютних міняйл та запускатимуть "народні обмінники"
З ринків окупованого міста Горлівка пропали валютні міняйли.
news-image

Як повідомляє «Є!», це пов'язано з очікуваним на цьому тижні відкриттям пункту з обміну валюти, де будуть пропонувати повний спектр послуг, аж до переведення в готівку грошових коштів з банківських карт.

Про це пише журналіст Микита Сініцин на своїй сторінці у Facebook. За його даними, в окупованому місті як і раніше працюють відділення Центрального республіканського банку "ДНР", але купити або обміняти валюту там неможливо.

"Судячи з реєстру фінансових установ "ДНР" у Горлівці працює відокремлений підрозділ №39 Товариства з обмеженою відповідальністю "Гарант Групп". Міняйл, які могли скласти конкуренцію конторі, судячи з усього "пресанули". Працювати "Гарант груп" почне з завтрашнього дня - цікаво було б глянути на вартість їх послуг, монополія як-ніяк. І вартість ліцензії треба "відбивати", а це за моїми даними близько 50 тисяч доларів", - прокоментував ситуацію Сініцин.

Втім, валютні обмінники працюватимуть виключно з рублями та доларами. Гривню використовувати на території, підконтрольній бойовикам, заборонено.

Місцеві мешканці впевнені, що таким чином "народна влада" намагається в черговий раз "віджати" підприємства, які ще залишилися у місті.

Читайте також: Українські військові повністю звільнили від бойовиків селище Зайцеве під Горлівкою