Події
9 листопада 2015
Савченко відмовили в порушенні карної справи проти її викрадачів
В якості доказів у справі української льотчиці, присутні листи з блокноту, на яких Савченко робила записи. Втім есперти визнали почерк не належним Герою України.
news-image

Як повідомляє «Є!», сьогодні Донецький суд Ростовської області Росії продовжив розгляд справи української льотчиці, народного депутата Надії Савченко, яку звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Про це повідомив один з адвокатів українки Микола Полозов на своїй сторінці в Twitter.

За словами правозахисника, прокурори оголосили постанову воронезького слідчого про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом викрадення Савченко.

У ході судового засідання був оприлюднений протокол огляду відеозапису полону української льотчиці, знятого бойовиком Єгором Русским в редакції телеканалу Lifenews. Адвокат підкреслив, що суддя проігнорував зауваження Савченко про неповну опис в протоколі огляду кадрів цього відеозапису. Суддя мовчки вислуховує, після чого продовжується читання, - написав Полозов. - У суді зачитали лист першого заступника міністра Міністерства внутрішніх справ Росії Володимира Титова про відсутність імунітету у Надії Савченко".

Згідно з повідомленням правозахисника, далі прокурор перейшов до оголошення криміналістичної ситуаційної експертизи супутникових знімків з місця подій.

Полозов додав, що держзвинувачення прилучило до справи Савченко в якості доказів листи з блокнота, списані не її почерком. За його словами, невідповідність почерку підтвердили дві експертизи.

Читайте також: Надія Савченко написала свій перший законопроект у російській тюрмі