Події
10 листопада 2015
У ОБСЄ говорять, що бойовики знову зігнали важке озброєння до лінії зіткнення
Частина важкого озброєння зникла з місць зберігання на Донбасі після того, як була зареєстрована у цих місцях спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це в інтерв'ю Deutsche Welle розповів заступник голови місії Олександр Хуг.

Важкі озброєння, згадані в лютневому пакеті домовленостей, через два тижні після його підписання вже повинні були бути відведені. Ми бачили, як деяка частина озброєнь була передислокована в сторону, призначену для відведення. Чималу частину зібрали у сховища. Ми спостерігали два феномени. По-перше, зібране озброєння зникало з місць зберігання - зброї більше не було там, де ми його зареєстрували. По-друге, зброя як і раніше знаходилася на лінії зіткнення", - заявив представник ОБСЄ.

За словами Хуга, СММ неодноразово спостерігали застосування ракетних пускових установок типу "Град". Спостерігачі знайшли дві ракети від БМ-21 під Староміхайлівкою та Донецьком. Обидві ракети були запущені зі сторони терористів.

Ми повідомляли, що у порушення домовленостей про відведення озброєнь неодноразово виявляли замасковані ракетні пускові установки на стороні українських урядових військ", - додав заступник голови СММ ОБСЄ.
Читайте також: Бойовики обстрілюють позиції сил АТО вже по всіх напрямках - Тимчук