Політика
10 листопада 2015
ВР прийняла майже всі закони "безвізового пакету", окрім недискримінації ЛГБТ
Верховна Рада на засіданні у вівторок прийняла майже всі законопроекти з так званого "безвізового пакету".
news-image

Про це повідомив віце-спікер парламенту Андрій Парубій, закриваючи ранкове засідання, передає «Є!» з посиланням на "LB.ua".

Ми змогли пройти розгляд найважливіших законопроектів, та антикорупційних, і передбачають виконання плану дій щодо візової лібералізації. Це була важка, злагоджена робота, і я радий, що парламент зумів об'єднатися, - сказав він депутатам.

Пізніше в кулуарах лідер найбільшої фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко зазначив, що поки не знято питання про недискримінацію ЛГБТ при працевлаштуванні.

Вжиті всі ключові закони, необхідні для лібералізації візового режиму, крім одного. Згідно з листом пана Юнкера, 8 країн вимагають від України уточнення Трудового кодексу, де написано, що при працевлаштуванні в Україні забороняється будь-яка дискримінація. Вісім європейських країн вимагають, щоб там було уточнено: у тому числі за ознакою сексуальної орієнтації. Я думаю, парламент повинен піти на це, - сказав він.

Юрій Луценко додав, що краще гей-паради на вулиці, ніж російські танки. Тому якщо Україна хоче йти до Європи, потрібно слідувати європейським правилам.

За його словами, відмовляється голосувати за це вся фракція "Самопоміч", а також більша частина "Народного фронту".

Треба нагадати, що сьогодні під стінами ВР попри дощ проходила акція за ухвалення законів "безвізового пакету". Огранізатори акції та активісти були налаштовані дуже рішуче щодо відстоювання "європейського майбутнього країни".

Читайте також: Під ВР попри дощ триває акція за ухвалення "безвізових" законів (ФОТО)