Події
11 листопада 2015
Матіос розповів, як 20 беркутівцям дали втікти з країни
Головний військовий прокурор, заступник генпрокурора Анатолій Матіос стверджує, що в серпні минулого року була зірвана масштабна операція із затримання 20-ти беркутівців, підозрюваних у злочинах на Майдані.
news-image

Матіос підтвердив, що влітку 2014 року очолював управління, яке вело процесуальне керівництво розслідування справи по Майдану, передає «Є!» з посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

На початку серпня минулого року група процесуальних керівників і досить патріотичних, надзвичайно професійних працівників СБУ підготувала феноменальну операцію по затриманню 20-ти на той момент діючих, які проходили службу в органах МВС, беркутівців. Але за досить дивних обставин, перед проведенням операції з їх затримання, а це повинна була бути масштабна операція, .. всі ці беркутівці в один день залишили межі України, - сказав він.

Матіос вважає, що беркутівці або отримали команду, або були попереджені. За його словами, про цю операцію знало небагато людей: оперативна група СБУ, технічні підрозділи - зовнішнє спостереження, і частково підрозділ Альфа, процесуальні керівники і перший відділ управління, а також керівництво ГПУ і МВС - Віталій Ярема та Арсен Аваков. Хто до цього може бути причетний, Матіос не коментує.

Нагадаємо, в міліції продовжують працювати ті співробітники Беркута, які підозрюються в причетності до цих злочинів, і їх навіть не відсторонили від посад.

Як розповіла в інтерв'ю ЛІГА.net адвокат Небесної сотні Євгенія Закревська, це позиція МВС, вони своїх співробітників не звільняють, поки не будуть винесені вироки:

Відповідно, Генеральна прокуратура веде слідство здебільшого проти діючих співробітників міліції. Суди не задовольняють клопотання навіть про відсторонення від посади. І підозрювані працюють, впливають на своїх підлеглих. Мало того, відбуваються організовані привози співробітників Беркута в суди для підтримки своїх. Ці факти підтверджені результатами внутрішніх перевірок, які, щоправда, до нас потрапляють через півроку-рік. Наприклад, по подій річної давнини, коли беркутівці приїжджали на підтримку Садівника, з'ясувалося, що це відбувалося в робочий час, на службовому транспорті. Це санкціоновано, організовано і підтримано та забезпечено фактично з боку МВС.
Читайте також: В Голосіівському суді столиці розпочалося судове слухання проти спецназівців Александрова та Єрофеєва (фото)