Політика
11 листопада 2015
Керівник "Правого сектору" Дмитро Ярош пішов у відставку
"Провідник" зазначив, що не може бути "весільним генералом" народного визвільного руху "Правого сектору".
news-image

Як повідомляє «Є!», про це народний депутат написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, три дні тому у Києві відбулась конференція керівного складу "Правого сектору", де деякі активісти вирішили обрати стратегічний напрям розвитку організації та запропонували "Яструбу" посаду Провідника.

Весь час існування ПС я провадив актив і бійців бойових частин і підрозділів в національно- державницькому напрямку. Збереження державності, започаткування в ній якісних, революційних змін на благо нації – це ті завдання, які я ставив перш за все перед собою, а по-друге – перед керівництвом ПС, ДУК та всім членством. Для мене, як і для багатьох з вас, створення УССД і боротьба за неї – не порожні слова, а зміст життя, - зазначив Ярош. - Отримавши поранення і потребуючи тривалого часу на лікування, я довірив деякі напрямки управління Рухом своїм найближчим однодумцям, які мали і мають свій погляд на розгортання націоналістичного руху. Моя ж позиція далеко не у всьому збігається з устремліннями частини Проводу. Як Провідник я несу персональну відповідальність за все, що відбувається в організації, і не збираюся перекладати її на інших. Саме тому я не можу бути "весільним генералом" в "Правому секторі".

Через це нардеп вирішив відмовитися від посади та скласти з себе повноваження провідника НВР "ПС", залишившись при цьому "націоналістом та революціонером".

Читайте також: Стало відомо, коли відбудуться вибори в Маріуполі