Суспільство
15 листопада 2015
Порошенко надав українське громадянство заступнику Хатії Деканоїдзе
Георге Грігалашвілі переїхав з Грузії до України.
news-image

Президент України Петро Порошенко підписав указ про надання громадянства України Георге Грігалашвілі. Про це повідомили в прес-службі глави держави, передає «Є!».

«Ви продемонстрували результат з реформування правоохоронної системи в Грузії, повинні продемонструвати його і в Україні. Розраховую на вашу професійність і порядність », - зазначив Порошенко, підписуючи указ.

Керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе назвала Грігалашвілі одним з оплотів реформування правоохоронної системи Грузії і одним з тих, хто створював Національну поліцію в Україні. При цьому вона зазначила, що всі наступні призначення в Нацполіціі будуть виключно з українців.

Георге Грігалашвілі очолить департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України, який буде виявляти порушення з боку поліцейських і реагувати на них, а також боротися з корупцією всередині Нацполіціі.

Нагадаємо, в 2004-2006 роках він очолював патрульну поліцію Тбілісі, а з 2006 по 2012 роках - керував патрульної поліцією всієї Грузії.