Суспільство
17 листопада 2015
В Україні - майже 1,7 мільйона людей з розладами психіки
Протягом останнього часу через кризові явища в економіці і трагічні події на Донбасі кількість відхилень у стані психічного здоров'я населення істотно зросла.
news-image

В даний час в Україні проживає 1 690 тисяч чоловік, які страждають розладами психіки та поведінки, 254 тисячі з них є інвалідами внаслідок цієї патології. Про це йшла мова під час круглого столу в парламентському комітеті з питань охорони здоров'я на тему "Психіатрична допомога в Україні. Виклики та шляхи реформування", передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

За даними Міністерства оборони України, за 2014 рік та перше півріччя 2015 року потребували стаціонарної психіатричної допомоги понад 3 тисячі військових, які брали участь в антитерористичній операції на сході України, що становить 75,8% від загальної кількості психіатричних хворих.

Проте, як показує міжнародний досвід та результати низки досліджень, кількість учасників збройного конфлікту на сході України, які потребуватимуть кваліфікованої психологічної та психіатричної допомоги, значно більше і може досягати 98%.

Також зазначалося, що протягом останнього часу через кризові явища в економіці і трагічні події на Донбасі кількість відхилень у стані психічного здоров'я населення істотно зросла насамперед за рахунок збільшення виникнення посттравматичних стресових розладів (ПТСР) як у військових, так і цивільних осіб. Так, тільки протягом 2014 року інвалідність внаслідок різного роду психічних розладів була встановлена у більш ніж 10 тисяч осіб.

Читайте також: "Нас вбивають, лікуючи" - мітинг перед КМДА