Події
18 листопада 2015
Лавров прирівняв теракт на борту А321 до відкритого нападу на Росію
Москва обіцяє задіяти всі можливі заходи для свого захисту.
news-image

Стаття 51 Статуту ООН передбачає право будь-якої держави на самооборону в разі нападу на нього, тому Росія буде реалізовувати це право всіма доступними засобами, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на російські джерела.

Вбивство росіян при теракті, який привів до катастрофи аеробуса А321 над Синайським півостровом, рівносильно нападу на Росію, Москва задіє всі заходи для свого захисту, заявив у середу глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Щодо наших дій (по пошуку і покарання винних у теракті - прим.ред.) - як підкреслив Президент (РФ Володимир Путін - прим.ред.), вони будуть грунтуватися на статті 51 Статуту ООН, ця стаття передбачає право будь-якої держави на індивідуальну або колективну самооборону в разі нападу на нього. Терористичний акт над Синайським півостровом був саме нападом на російських громадян, що рівнозначно нападу на державу, - підкреслив Лавров на прес-конференції за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Лівану Джебраном Басилая.


Лавров додав, що "право на самооборону буде реалізовуватися всіма доступними засобами - і політичними, і військовими, і по лінії спеціальних служб, розвідки, і так далі".

Нагадаємо, найбільша катастрофа в історії російської і радянської авіації сталася 31 жовтня, коли лайнер Airbus-321 авіакомпанії "Когалимавіа" зазнав катастрофи на Синайському півострові. Загинуло 224 осіб.

Читайте також: ФСБ Росії визнало, що причиною авіакатастрофи А321 став теракт