Події
18 листопада 2015
Плотницький просить провести його допит по справі Савченко у закритому режимі
Таке бажання він пояснює "побоюваннями за свою безпеку".
news-image

Глава самопроголошеної "Луганській народної республіки" Ігор Плотницкий прислав сьогодні в Донецький міський суд, де слухається справа української льотчиці Надії Савченко, заяву з проханням бути допитаним як свідок в закритому від публіки та ЗМІ режимі, повідомляє «Є!» з посиланням на "Новую газету". 

Плотницький давав свідчення на слідстві, і як очікувалося, повинен був виступити в суді в Донецьку. Але ватажок "ЛНР", якщо вірити його сьогоднішньою заявою, «побоюється за свою безпеку», тому просить допитати його при закритих від публіки та ЗМІ дверях. Що  саме  йому загрожує, Плотницький не конкретизував.

Надія Савченко та її адвокати виступили категорично проти такого повороту подій. Прокурори клопотання Плотницького підтримали, серед іншого обгрунтувавши це тим, що главі ЛНР вже «загрожує» в залі суду адвокат Новіков.

Судді взяли 20 хвилин на роздуми і підтримали прохання Плотницького.

Нагадаємо, раніше адвокати Савченко та сама підсудна заявляли, що вона, побачивши Ігоря Плотницького по телебаченню, упізнала його як керівника групи, яка вивезла її з Луганська для передачі співробітникам ФСБ Росії на кордоні України і Росії в червні 2014 року.

Читайте також: "Найсоковитіший" свідок Ігор Плотницький не з'явився на суд у справі Савченко