Суспільство
22 листопада 2015
"Садковий проходив підозрюваним у викраденні та вбивстві", - журналіст
Історія з нагородженням сепаратиста опинилася у епіцентрі скандалу.
news-image

Нагородження Олега Садкового іменною зброєю за особистим наказом Міністра оборони Степана Полторака викликало хвилю обурення у суспільстві, яке, як індикатор, продемонстрували соцмережі. Міністр нагороду відкликав, але буря не вщухає. Так, журналіст "Слідство-інфо" Дмитро Гнап дістав з архіву свій сюжет за 2011 рік, в якому йдеться про те, що Садковий є вбивцею й злочинцем. Про це журналіст повідомив у  Facebook, повідомляє «Є!».

"Разом із Жиліним Садковий проходив підозрюваним у викраденні і вбивстві харківського редактора Климентьєва. Потім, вони разом створювали угрупування бойовиків "Оплот", яке вело полювання на майданівців та воювало на боці росіян в Донбасі", - згадує подробиці свого розслідування Гнап.

Журналіст згадує, що тоді вони з'ясували, що Олег Садковий є сином ректора академії МНС. Його кар'єра в МВС дуже сумнівна: "працював в карному розшуку Харкова. Звільнений за підозрою у вимаганні. Потім влаштувався в податкову міліцію. Звільнений за перевищення влади... Це перевищення полягало в тому, що Садковий катував підприємців електрострумом".

На кадрах розслідування Садковий дає інтерв'ю разом із відомим сепаратистом і засновником "Оплоту" Євгеном Жиліним. І не випадково, адже вони були подільниками й друзями, повідомляє журналіст.

Дмитро Гнап переконаний: той факт, що нагороду відкликали, не міняє суті. Адже, за його словами, не зрозуміло, чому у тюрмах сидять політичні в'язні, а злочинці отримують нагороди з рук Міністра оборони країни.