Політика
23 листопада 2015
Париж і Лондон обіцяють посилити удари по ІДІЛ
Французький авіаносець "Шарль де Голль" наразі спрямований у Середземне море і візьме участь у кампанії проти ІДІЛ.
news-image

Франція і Великобританія посилять авіаудари по позиціях екстремістського угрупування "Ісламська держава" в Сирії та Іраку, заявив президент Франції Франсуа Олланд після переговорів з британським прем'єр-міністром Девідом Кемероном, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Ми посилимо наші удари, вибираючи такі цілі, знищення яких завдасть максимально можливих втрат цієї армії терористів, - наводить слова Олланда агентство Франс прес.

Виступаючи в Парижі після переговорів з британським прем'єром, Олланд також підтвердив, що французький авіаносець "Шарль де Голль" спрямований у Середземне море і візьме участь у кампанії проти ІДІЛ.
У свою чергу, Кемерон повідомив, що вони з Олландом домовилися про посилення співпраці у боротьбі з міжнародним тероризмом. Зокрема, Париж і Лондон збільшать обмін даними, що мають відношення до пасажирських авіарейсів.
Перед початком переговорів Франсуа Олланд і Девід Кемерон поклали вінки біля концертного залу "Батаклан", де ввечері 13 листопада озброєні люди захопили заручників.
Всього в результаті паризьких терактів загинули 130 осіб, ще близько 350 постраждали.