Світ
23 листопада 2015
Скарга вчителя на відключення електроенергії закінчилася його арештом за гомосексуалізм
В Андижанській області Узбекистану міліція заарештувала за звинуваченням у гомосексуалізмі 20-річного шкільного вчителя Мухаммадрізо Ергашева.
news-image

Учитель раніше поскаржився на відключення електроенергії. Про це повідомляє «Радіо Озодлік» (місцева редакція «Радіо Свобода»), посилаючись на заяви сім'ї заарештованого, пише «Є!».

Родичі розповіли, що троє співробітників правоохоронних органів ввечері 20 листопада прийшли додому до Ергашева, після чого його відвезли у відділення міліції.

За словами рідних, силовики порекомендували нікому не розповідати про арешт Ергашева, погрожуючи заарештувати всіх членів сім'ї.

На даний момент Ергашев знаходиться в ізоляторі відділу внутрішніх справ Джалалкудукского району Андижанской області республіки. За деякими даними, його звинувачують в гомосексуалізмі.

Повідомляється, що 19 жовтня Ергашев звернувся в Андижанське підприємство територіальних електромереж зі скаргою на обмеження подачі електрики в своєму районі. Пізніше його без чітких звинувачень затримали і помістили в камеру на п'ятеро доби. Незабаром його випустили, але при цьому відібрали документи і помістили під домашній арешт.

Коментуючи стан ЖКГ в Узбекистані, місцеві видання ще в листопаді 2011 року відзначали, що жителі республіки відчувають дефіцит електроенергії протягом останніх 20 років. За інформацією агентства, жителі ряду сіл країни отримують електрику всього на 2-3 години на добу. Влада при цьому посилається на небажання громадян оплачувати рахунки за електроенергію.

Згідно з місцевим законодавством, стаття 120 («Мужеложество») Кримінального кодексу республіки Узбекистан передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

Читайте також: У Криму цілу добу не працюватимуть навіть генератори