Світ
23 листопада 2015
Американець, який вижив під час терактів 11 вересня, пережив стрілянину в Баталкані
Американець, якому вдалося уникнути смерті під час терористичного нападу на вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку 11 вересня, розповів, як йому вдалося пережити напад терористів на концертний зал "Бакатлан" в Парижі, де ісламісти вбили 89 осіб .
news-image

Як повідомляє «Є!» із посиланням на  The Telegraph, 36-річний американець Метью був у числі глядачів, що прийшли на концерт каліфорнійської групи Eagles of Death Metal в "Батаклані", коли туди увірвалися бойовики і відкрили стрілянину.

За його словами, він відразу розпізнав звуки стрілянини і почав бігти до виходу.

Отримавши вогнепальне поранення в ногу, я впав, і кожен раз, коли вбивці припиняли стрільбу, щоб перезарядити свої автомати Калашникова, поступово підповзав до виходу. У якийсь момент, опинився в трьох або чотирьох метра від виходу з двома або трьома людьми, лежачими на мені. Я повільно просувався вперед, сантиметр за сантиметром. У певний момент я побачив уступ виходу на відстані витягнутої руки. Мені вдалося вхопитися за нього одним пальцем, потім іншим, - розповів чоловік".

Після того, як чоловік вибрався з залу, йому на допомогу прийшов поранений журналіст Le Monde Даніель Псенні і ще один перехожий. Псенні, який знімав з вікна своєї квартири, що відбувається в "Батаклане", зміг затягнути Метью в безпечне місце. Затягнувши Метью в свою квартиру, Псенні отримав вогнепальне поранення в руку, коли захлопував двері, щоб перешкодити бойовикам вдертися всередину. Журналіст і Метью вже домовилися випити стаканчик "або, можливо, цілу пляшку", коли вони повністю оговтаються від своїх ран.

До речі, це другий випадок в житті американця, коли йому дивом вдалося уникнути смерті. 11 вересня 2001 він перебував біля підніжжя Всесвітнього торгового центру, де у нього повинна була відбутися робоча зустріч. Якраз у цей момент літак United Airlines врізався в одну з веж-близнюків.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі ввечері сталася серія терактів зі стріляниною на вулицях і в ресторанах. Сталося також кілька вибухів біля стадіону "Стад де Франс" під час футбольного матчу між збірними Франції та Німеччини, а в концертному залі Bataclan бойовики захопили заручників. За останніми даними, жертвами бойовиків стали 130 чоловік.

Читайте також: Поліція Литви відмовилась від Калашникових через невміння користуватись зброєю