Суспільство
24 листопада 2015
Міхалков відповів на лист Ольбрихського щодо Сенцова
Російський режисер припускає, що Путін може помилувати Сенцова після остаточного завершення судового процесу.
news-image

Російський режисер Нікіта Міхалков відповів на відкритий лист польського актора Даніеля Ольбрихського щодо справи українського режисера Олега Сенцова, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Нагадаємо, польський актор закликав російського колегу вступитися за несправедливо засудженого у Росії українця. Ольбрихського підтримали тисячі російських інтернет-користувачів.

Нікіта Міхалков дав зрозуміти, що президент Путін не може втручатися у рішення суду. Натомість, він може застосувати право помилування, - сказав у розмові з Польським радіо Даніель Ольбрихський.

Сьогодні у Верховному суді Росії у Москві відбудеться розгляд апеляції на вирок у справі Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Російський військовий суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченнями у тероризмі, а Кольченка до 10 років позбавлення волі.

У відкритому листі до Міхалкова Ольбрихський просить його звернути увагу на цю справу. Актор зазначає, що Міхалков особисто добре знайомий з президентом Росії.

Нікіта відповів мені, що право помилування може бути застосоване лише після вироку суду. Лише тоді президент може втрутитися, - додав Даніель Ольбрихський.

 Актор також підкреслив, що вирок суду першої інстанції у справі українського режисера був жорстоким і нагадував найтемніші часи спільної історії.