Київ
25 листопада 2015
Дні європейських країн, флешмоб, квест, ковзанки, виставки та концерти - як святкуватимуть Новий рік у столиці
Святкування відбудуться одразу на п’яти площах Києва.
news-image

Цього року новорічні та різдвяні заходи  у столиці будуть більш масштабними,  під час підготовки свят організатори використали  як власний, так і європейський досвід.  Святкування відбудуться одразу на п’яти площах Києва – Софійській, Михайлівській, Поштовій, Троїцькій, Контрактовій, а також на Співочому полі. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, передає кореспондент «Є!».

Цьогоріч ми пропонуємо містянам та гостям Києва п'ять локацій. Головна ялинка буде встановлена на Софійській площі, на Михайлівській будуть влаштовані дитячі розваги, на Троїцькій площі відбудеться свято у спортивному стилі, там буде розташована ковзанка та інші спортивні активності. На Поштовій площі готується свято в європейському форматі, зокрема, посольства європейських країн представлять свою культуру святкування новорічних та різдвяних свят.

На Контрактовій площі організатори готуються провести заходи в українському традиційному стилі. Крім того, на Співочому полі відбудеться цікава виставка, на якій будуть представлені новорічні і різдвяні композиції та запропонована культурно-розважальна програма, - повідомила Ганна Старостенко.

Головна новорічна ялинка приїде до столиці із Івано- Франківська і буде заввишки у 26 метрів. Лісову красуню встановлять на Софійській площі, де буде розташований один із святкових новорічних майданчиків. А резиденція господаря новорічних святкувань - Святого Миколая та його помічників буде розміщена поруч із Михайлівським собором. Там Добродій прийматиме дітлахів і роздаватиме подарунки.

Серед розваг, що будуть запропоновані відвідувачам свята - оглядовий майданчик з гірками біля пам'ятника Богдану Хмельницькому, ковзанка на Михайлівській площі, а також- дитяча залізниця, оглядове колесо тощо.

У святкові дні з 15.00 до 20.00 всі бажаючи зможуть взяти участь у новорічному квесті, який буде закінчуватися флешмобом «Ланцюг щастя між двома дзвінницями».

Упродовж новорічних і різдвяних свят на киян та гостей столиці на Софійській площі чекатиме 15 тематичних днів і 15 різних за змістом гала-концертів, які будуть проходити з 18.00 до 21.30.

На сьогодні у нас зареєструвалося близько 3 тисяч бажаючих взяти участь у концерті . Хочу зазначити, що участь у концерті безкоштовна , тобто, місто не платить за артистам за виступи. Наразі перед киянами готуються виступити як аматорські, так і професійні колективи, - сказала Ганна Старостенко.

Також вона підкреслила, що всі витрати на новорічні заходи взяли на себе організатори, із міського бюджету не витрачено жодної копійчини на святкування.

Місто виділяє кошти лише на те, щоб придбати подарунки та квітки на святкові вистави для дітей пільгових категорій, - підкреслила Ганна Старостенко.
Новорічні свята очікують, насамперед, діти. Ми хотіли зробити акцент на тому, що це дитяче свято. І, незважаючи на складну політичну та економічну ситуацію в країні, діти з нетерпінням чекають дива. Тому, незважаючи ні на що, свята відбудуться. Хоча, цього року, звичайно, не будуть використовуватися феєрверки - ми вважаємо це недоречним, коли в країні йдуть військові дії, - додала Ганна Старостенко.

Якщо минулого року новорічні заходи у столиці відвідало 1 млн 200 тис гостей, то цьогоріч організатори чекають близько 2 мільйонів відвідувачів.

Святкові заходи розпочнуться на всіх локаціях, а також у районах міста одночасно -  19 грудня.