Суспільство
26 листопада 2015
Росіян попередили про перебої з алкоголем на Новий рік
Запуск нової системи обліку алкогольної і спиртовмісної продукції може призвести до перебоїв з затребуваними під час новорічних свят міцними напоями.
news-image

Запуск з 1 січня 2016 року єдиної системи обліку обсягу виробництва і обігу етилового спирту, алкогольної і спиртовмісної продукції може призвести до перебоїв з затребуваними під час новорічних свят міцними напоями. Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на лист Асоціації компаній роздрібної торгівлі (АКОРТ), передає «Є!».

Організація -представник інтересів найбільших торгових мереж Росії попереджає, що до запуску ЕГАИС поки ніхто не готовий, а сама система як слід не протестована і в її роботі можливі збої.

Зокрема, під час тестування спроба завантажити в ЕГАИС 4 тис. товарних позицій, що можна порівняти з номенклатурою одного супермаркету, система попросту "впала".

Тим часом зараз, напередодні Нового року, на складах у ритейлерів накопичені гігантські запаси алкоголю на складах, а, у разі запуску ЕГАИС, в ній потрібно буде зареєструвати кожну окремо взяту пляшку. Не зареєстровані автоматично будуть вважатися нелегальною продукцією. Представники галузі побоюються також, що до перебоїв з поставками алкоголю в магазини в період новорічних свят можуть призвести збої в оптовій ланці.

Читайте також: Росіянам доведеться більше платити за чіпси та газовану воду