Політика
26 листопада 2015
РФ може оскаржити в Міжнародному суді ООН заборону авіатранзиту через Україну
У Держдумі вважають, що забороняти транзитні перельоти можна тільки у випадку, коли на території країни ведуться військові дії.
news-image

Заборона України на транзитні пасажирські перельоти через її територію суперечить міжнародним нормам і дає Росії право звернутися до Міжнародного суду ООН. Таку думку висловив заступник голови комітету Держдуми з транспорту Михайло Брячак, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.
Він пояснив, що забороняти транзитні перельоти можна тільки у випадку, коли на території країни ведуться військові дії.

Мінські угоди діють, припинення вогню відбулося, відведення озброєнь у Донецьку та Луганську сторонами виконується, в України немає зараз підстав вводити таку норму, - вважає парламентарій.
Я вважаю, що основною перспективою може бути оскарження цього рішення в міжнародному суді, - заявив Брячак в ефірі радіостанції "Російська служба новин".

Заступник голови профільного комітету впевнений, що звернення з великою ймовірністю буде задоволено, оскільки це рішення не відповідає нормам, які визначені Міжнародною організацією цивільної авіації (ICAO).
Нагадаємо, Україна повністю закрила свій повітряний простір для Росії, у тому числі для транзитних польотів. Раніше заборона на транзит діяла тільки відносно військових вантажів і військовослужбовців РФ.

Читайте також: Україна вже повідомила Росію про заборону польотів літаків