Резонанс
27 листопада 2015
Ердоган: Удар російської ЗРС С-400 по турецьким винищувачам вважатиметься агресією
Глава Туреччини вважає, що такий розвиток подій цілком ймовірний.
news-image

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в інтерв'ю CNN заявив, що вважатиме агресією застосування зенітних комплексів С-400 "Тріумф" проти турецьких винищувачів над Сирією, повідомляє«Є!» з посиланням на РІА "Новости".

Відповідаючи на запитання ведучої про можливу реакцію Анкари при гіпотетичному інциденті, президент відповів, що вважає такий розвиток подій цілком імовірним і Туреччина буде "змушена вжити невідкладних заходів".

Ердоган додав, що знищення турецького винищувача буде розцінюватися як агресія по відношенню до суверенітету країни і держава має право його захищати.

Також Ердоган заявив, що Анкара не буде вибачатися за інцидент зі збитим російським Су-24.

Ердоган також сказав, що запросив зустріч з главою російської держави в Парижі 30 листопада, але відповіді поки не отримав. Глава російського МЗС пізніше повідомив, що дзвінка Володимиру Путіну від турецького президента не надходило.

Нагадаємо, у вівторок російський літак Су-24 зазнав аварії в Сирії. Літак був збитий ракетою типу "повітря-повітря" з турецького F-16 над сирійською територією і впав в Сирії в 4 кілометрах від кордону з Туреччиною. 

Читайте також: Ердоган відмовився вибачатися за збитий російський Су-24