Події
27 листопада 2015
Пєсков: Туреччина не має права критикувати нас за використання С-400 в Сирії
За словами прес-секретаря глави держави, Анкара перш за все повинна визначитися з інцидентом зі збитим Су-24.
news-image

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Анкарі перш варто визначитися у своєму ставленні до інциденту зі збитим літаком Су-24, а тільки потім коментувати дії Збройних сил Росії в Сирії. Про це він повідомив в ході спілкування з журналістами, передає «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

Перш ніж Туреччини говорити про використання С-400 в Сирії як про акт агресії, Анкара повинна кваліфікувати свої дії відносно Су-24, - сказав Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, 26 листопада стало відомо, що в Сирії розмістили перші зенітно-ракетну систему С-400, яка прибула з Росії для посилення авіабази "Хмеймім". У Посольстві США в Москві заявили, що відправка Росією С-400 в Сирію ускладнить ситуацію і не сприятиме боротьбі з ІГІЛ.

Раніше, 24 листопада, російський літак Су-24 був збитий ракетою з турецького F-16. 

У Міноборони також заявили, що надалі всі дії ударної авіації будуть здійснюватися тільки під прикриттям винищувачів. Також крейсер «Москва», оснащений системою ППО «Форт», займе район в прибережній частині Латакії і буде готовий знищити всі цілі, що представляють потенційну небезпеку для російських літаків. Контакти з Туреччиною по військовій лінії припинені.

Читайте також: Пєсков розповів про перспективи відновлення відносин з Туреччиною