Війна
28 листопада 2015
У Донецькій області підірвалося п’ятеро бійців АТО
Через підрив на вибухових пристроях у Донецькій області п’ятеро українських військовослужбовців було поранено.
news-image
П’ятеро українських військовослужбовців отримали поранення внаслідок підриву на вибухових пристроях. Це сталося поблизу сел. Новгородське та Новотроїцьке у Донецькій області, - повідомив під час брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко сьогодні, 28 листопада.

Водночас він зазначив, що внаслідок бойових дій вчора жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Зі слів Лисенка, учора обстановка на Сході України покращилася. За минулу добу там було зафіксовано 10 епізодів порушення режиму тиші бойовиками: "Обстріли здебільшого були неприцільними і зазвичай тривали до 10 хвилин".

Зокрема, бойовики кілька разів обстрілювали українські позиції на Світлодарській дузі. "Це сталося поблизу сел. Луганське, східніше від автодороги Дебальцеве – Артемівськ", - розповів речник. Також злочинці вели вогонь на околицях Горлівки, біля Зайцевого та Новгородського.

Крім того, Лисенко повідомив, що бандити здійснили серію провокацій на західних околицях Донецька: "Південніше Авдіївки наші позиції були обстріляні з БМП-2, а у Красногоровці – з 82-мм міномета (при цьому було випущено 2 міни)".