Політика
1 грудня 2015
Промову Порошенка розкритикували у Парижі
Обурення висловили переважно іноземні журналісти.
news-image

Промова, з якою виступив на кліматичній конференції у Парижі Президент України Петро Порошенко, викликала у колах медіаспільноти суспільний резонанс. Журналісти французьких та загалом європейських видань обурились через те, що український лідер порівняв військовий конфлікт на Донбасі та теракти у центрі Парижа, повідомляє «Є!».

"Порошенко проявив жахливий смак, використавши теракти в Парижі, щоб привернути увагу до України. Неправда і огидно", - написав журналіст з France 24.

Найбільше обурення викликала цитата Порошенка, де він говорить, що  "тероризм, з якими зіткнулася Франція — це те, з чим щодня бореться Україна впродовж останнього 21 місяця".

"Незважаючи на те, що я розумію, з якою складною ситуацією зіткнулася Україна, але цей виступ — епік-фейл", - написала журналістка видання Faz Politic.

Декотрі говорили про те, що найгірша біда України - це Президент, який  у такий спосіб намагається викликати співчуття усього світу. Інші були більш тактовні й казали, що привернення уваги до українського конфлікту у подібному контексті є недоречним.

Попри критику, Порошенко влучно сказав про те, з якою повагою й яким захопленням він ставиться до французів, які так гідно перенесли трагедію з терактами у Парижі.