Події
1 грудня 2015
Обама нагадав Путіну про Афганістан
Президент США виразив надію, що досвід Афганістану не дозволить Росії "загрузнути" в сирійському конфлікті.
news-image

Президент США Барак Обама заявив, що він не очікує зміни тактики РФ в Сирії найближчим часом, однак висловив сподівання, що рано чи пізно Москва почне взаємодію з США і союзниками в їх боротьбі з «Ісламською державою»., передає «Є!».

Про це повідомляє Reuters.

Я думаю, у пана Путіна надто свіжі спогади про Афганістан, щоб загрузнути в безрезультатному паралізує громадянському конфлікті. Очевидно, це не те, що він хоче, - сказав Обама.

Нагадаємо, Росія проводить військову операцію в Сирії з 30 вересня 2015 року. Її офіційною метою є боротьба з «Ісламською державою», операція проводиться на прохання уряду Сирії.

США та їхні союзники неодноразово звинувачували Москву в нанесенні ударів по «поміркованим» повстанцям, а не по ІДІЛ. Росія наполягає на тому, що атакує тільки позиції «Ісламської держави».

СРСР вів війну в Афганістані з 1979 по 1989 рік. Тоді радянські війська на прохання уряду Афганістану воювали із збройними формуваннями моджахедів. За 10 років війни загинули більше 15 тисяч радянських солдатів; в результаті війська були виведені з Афганістану, так і не домігшись зазначених цілей.

Читайте також: У Кремлі розповіли, про що поговорили Обама з Путіним