Політика
2 грудня 2015
Порошенко схвалив 100-міліардний оборонний бюджет України
Президент Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення РНБО про оборонний бюджет на 2016 рік.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на прес-службу президента.

РНБО України пропонує Кабінету Міністрів України передбачити в проекті закону України« Про держбюджет на 2016 рік »видатки на забезпечення нацбезпеки і оборони України в обсязі 5% від ВВП для сектора безпеки і оборони України, при цьому фінансування потреб цього сектора передбачити в обсязі не менше 100 млрд грн. із загального фонду держбюджету, - сказано в повідомленні прес-служби президента.

Крім того, доручено передбачити видатки на розвиток озброєння, військової та спеціальної техніки для потреб Збройних сил України з урахуванням стандартів держав-членів НАТО.

Визначено пріоритетні напрямки першочергового фінансування, за якими повинні бути вжиті ваговимірювальні Заходи в 2016 році. МЗС спільно з Міноборони, МВС і СБУ доручено в 2016 році активізувати роботу з використання Ресурсів трастових фондів НАТО, інший міжнародної технічної та гуманітарної допомоги з метою нарощування оборонного потенціалу України.

У рішенні РНБО Міністерству фінансів доручено посилити контроль за дотриманням вимог бюджетного законодавства у сфері національної безпеки і оборони і забезпечити своєчасне реагування на факти порушення такого законодавства. Укази набувають чинності з дня їх опублікування.

Нагадаємо, Мінфін пропонує збільшити видатки на державну оборону і безпеку на 10 млрд гривень до 100 млрд в 2016 році.

Читайте також: Президент назвав перший пріоритет держави