Суспільство
4 грудня 2015
Активісти розташувалися в будівлі Криворізької міської ради (фото)
"Громадська варта" буде охороняти будівлю навіть вночі.
news-image

Криворізькі активісти "Громадської варти" на чолі з депутатом Верховної Ради Семеном Семенченко взяли під охорону будівлю виконкому у Кривому Розі, передає «Є!»

За словами Семенченка, активісти будуть знаходитися в будівлі міської ради для охорони громадського порядку, запобігання загрозам мінування та для перешкоджання знищенню документів.

Координатор Криворізького "Автомайдану" Антон Кравченко в ексклюзивному коментарі кореспонденту «Є!» розповів, що "Громадська варта" була створена на народному віче. До неї можуть приєднатися всі охочі.

"Жителі Кривого Рогу записуються та обирають час для чергування. Записатися до "Громадської варти" може кожен охочий. Наразі бажаючих допомогти вже понад 300 чоловік.", - розповів Антон.

За його словами, активісти цілодобово будуть охороняти будівлю виконкому. В першу чергу буде охоронятися центральний вхід та 3 поверх, де розташовані кабінети заступників міського голови. Активіст зазначив, що першочергове завдання "варти" це охорона громадського порядку та недопущення виносу з будівлі документів.

Координатор Криворізького "Автомайдану" пояснив, що активісти не будуть обшукувати людей, однак в разі необхідності будуть повідомляти правоохоронні органи. 

"Між активістами та поліцією Кривого Рогу склалися досить хороші стосунки. Вони разом патрулюють вулиці міста, а під час охорони виконкому разом п'ють чай та діляться їжею.",- підкреслив А.Кравченко.