Світ
6 грудня 2015
Теракт у Ємені: загинув мер міста з шістьма охоронцями
Відповідальність за теракт на себе ніхто не взяв
news-image

Мер міста Аден Джафар Саад загинув на півдні Ємену в результаті теракту, здійсненого смертником, передає Reuters з посиланням на очевидців і джерела в службах безпеки, передає «Є!».

Спочатку повідомлялося, що по кортежу Саада вистрілили з гранатомета. Пізніше джерела агентства уточнили, що в кортеж врізався смертник на начиненій вибухівкою машині.

Вибух був настільки потужним, що разом з мером загинули шість його охоронців.

Відповідальність за теракт на себе ніхто не взяв. Однак Reuters нагадує, що окремі групи повстанців-хусит досі діють в Адені, який близько 4 місяців тому звільнили війська арабської коаліції на чолі з Саудівською Аравією, котрі підтримують вигнаного президента країни.

У Ємені триває збройний конфлікт, де з одного боку виступають повстанці-хусит з шиїтського руху "Ансар Алла" і лояльна екс-президенту Алі Абдаллі Салеху частина армії, а з іншого - війська вигнаного ними президента Абд Раббо Мансура Хаді, яких на землі і з повітря підтримують сили арабської коаліції на чолі з Саудівською Аравією. Авіація коаліції з 26 березня завдає авіаудари в районах, контрольованих повстанцями. Чисельність наземних військ, спрямованих для підтримки Хаді, за деякими оцінками, становить понад 10 000 чоловік.