Світ
6 грудня 2015
В Росії невдало запустили супутник
Він не відокремився від розгінного блоку.
news-image

Один з двох військових супутників РФ, запущених 5 грудня, не відокремився від розгінного блоку "Волга", стверджує агентство РІА "Новости" з посиланням на інформоване джерело в космічній галузі. Напередодні Міноборони рапортувало про успішний запуск за допомогою нової ракети-носія "Союз-2", передає «Є!».

Ракета "Союз-2.1В" з двома супутниками стартувала в суботу з російського космодрому Плесецьк в Архангельській області. Характеристики і призначення супутників Міноборони не уточнює.

"Виникла проблема з одним із двох космічних апаратів військового призначення. За попередніми даними, він не відокремився від нового розгінного блоку "Волга". В даний час обговорюється питання про зведення з орбіти і наступному затопленні зв'язки з розгінного блоку "Волга" і супутника в інтересах Міноборони РФ ", - стверджує джерело агентства.

У суботу ввечері в Міноборони стверджували, що запуск був успішним. Спочатку повідомлялося, що блок виведення "Волга" штатно відокремився від другого ступеня ракети-носія. Пізніше - що два військові супутники вийшли на зв'язок, функціонують нормально і прийняті на управління. Втім згодом з'явилось спростування позитивних прогнозів.