Війна
9 грудня 2015
Бойовики на Донбасі почали стріляти з "Градів", обстрілюють усі напрямки - ІС
Обстріли з боку російсько-терористичних військ на Донбасі фіксуються практично на всіх напрямках.
news-image

Про це повідомляється сьогодні у зведених даних групи "Інформаційний спротив", передає «Є!».

Крім автоматичних гранатометів, озброєння ББМ, 82-мм і 120-мм мінометів, зафіксовано використання бойовиками РСЗО БМ-21 «Град» (удари нанесені в Мар'їнському районі Донецької області), - йдеться у повідомленні.

Триває прихована перекидання бойовиками артилерії і важкої бронетехніки (танків) відразу на декількох ділянках. Також на кількох ділянках спостерігається діяльність саперних груп противника, що намагаються знімати мінно-вибухові загородження сил АТО і мінувати місцевість в близи позицій українських військ.

ІС повідомляє, що протягом доби бойовики наносили вогневі удари по позиціях українських військ і населеним пунктам, які знаходяться під їх контролем:

- У районі н.п.Піски. Використовувалися 82-мм міномети і автоматичні гранатомети. Також у цьому районі тактична група бойовиків, діючи від автоцентру «Вольво-Центр-Донецьк» уздовж Червоноармійського шосе, намагалася обстріляти з короткої дистанції опорний пункт сил АТО - спробувавши приховано, під час обстрілу з великокаліберних кулеметів і 82-мм мінометів, підібратися через приватний сектор до позицій сил АТО, була виявлена ​​бойовим охороною і накрита автоматно-кулеметним вогнем. Після короткої перестрілки противник відійшов на вихідний рубіж.

- По позиціях сил АТО в районі н.п.Опитне і по позиціях перед Кільцевою дорогою. Бойовики вели інтенсивний вогонь з району зруйнованих терміналів ДАП і Спартака.

- За південних околицях Авдіївки. Вогонь вівся з висот 251,2 і 272,2 з 82-мм мінометів, також двічі бойовиками застосовувалося озброєння БМП-2 (30-мм автоматична гармата, вогонь вівся з місця з замаскованих позицій).

- У районі Красногорівки, Кам'янки та Вехньоторецького. Періодично відкривається вогонь по передовим позиціях сил ато з 82-мм і 120-мм без мінометів. У районі Красногорівки відзначається застосування терористами СПГ-9 і ЗУ-23-2.

- У районі Мар'їнки. Бойовики висунули вперед снайперські групи і не менш пари 82-мм мінометів. Зазвичай обстріли починають міномети, снайпери відкривають вогонь, якщо помічають переміщення на передових позиціях сил АТО.

- У районі Жованка - Зайцеве тактична група бойовиків провела «розвідку боєм» (намагаючись «промацати» передові позиції сил АТО в ході зіткнення). Дана група терористів спробувала з флангу наблизитися до опорного пункту українських військ, при цьому бойовики передчасно відкрили вогонь. У результаті вогню з кулеметів і АГС-17 група була розсіяна і відійшла на вихідні позиції.

- Позиції сил АТО в районі Луганського і розсадження з боку Санжарівка були обстріляні озброєнням 2-х БМП-2 і парою 82-мм мінометів.

- Позиції сил АТО в районі Новгородського і Старогнатівці обстріляні з установки ЗУ-23-2, також зафіксовано кілька пострілів з СПГ-9.

- По позиціях сил в районі АТО Трьохізбенки і в районі Станиці Луганській вівся прицільний вогонь з АГС-17 і 2-х 82-мм без мінометів. З висоти 195,3 вівся неприцільний вогонь у бік позицій сил АТО з великокаліберних кулеметів.

- У районі Широкиного бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї, також противником застосовувалися 82-мм міномети.

Тактичні групи бойовиків в районі Нової Мар'ївки, Первомайського та Червоного Жовтня продовжують обладнати позиції уздовж р.Кальміус. Відзначається прибуття сил і засобів з р-на н.п.Тельманово.

У район н.п.Ясинувата перекинута тактична група бойовиків (110-120 чол, за попередніми даними - російські найманці). Перекидання здійснювалася критими вантажівками. У складі групи також кілька (до 4-х) МТ-ЛБ, на причепі 120-мм міномети.

У район на схід Олександрівки підійшла зведена група терористів - 4 одиниці ББМ (БМП і МТ-ЛБ), 2 вантажівки (з ЗУ-23-2 і 82-мм автоматичним мінометом «Волошка»)

Бойовики посилюють свої опорні пункти і блокпости уздовж Бахмутськой траси. У район н.п.Желобок, висоти 195,3 висунулися додаткові групи терористів. Всього - до посиленою роти, групи посилення по 15-20 чол, кожна група при 1-2 одиницях бронетехніки (в основному БМП-1, БРМ-1К і МТ-ЛБ).

Читайте також: Обстрілюють по всіх напрямках, під Зайцевим відбувся бій - штаб АТО