Події
9 грудня 2015
Медведєв назвав страйкуючих далекобійників "сірими перевізниками, які незрозуміло що возять"
Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що проти введення збору з далекобійників протестують тільки водії, які возять незрозуміло що.
news-image

Таке передає Російська служба ВВС, пише «Є!».

За словами прем'єра, у протестах беруть участь тільки незареєстровані "сірі"далекобійники, в той же час "всі солідні перевізники" вже зареєструвалися в системі "Платон". Число зареєстрованих машин Медведєв оцінив у 700 000.

Звичайно, будь-який новий платіж нікому не подобається. Але переважна більшість перевізників - солідних, великих - які виконують 85-90% усіх перевезень всередині країни, вже в цій системі знаходяться, - сказав Медведєв.


На його думку, сама ідея введення такого збору вірна, оскільки зараз за ремонт доріг фактично платять тільки автолюбителі, в той час як основна шкода їм завдають саме далекобійники.

Нагадаємо, система стягування плати з водіїв транспортних засобів масою вище 12 тонн під назвою "Платон" заробила по всій Росії 5 листопада. Далекобійники протестують вже кілька тижнів. У Москві вони блокували МКАД і організували табір протесту.

Читайте також: Страйкуючі далекобійники записали відеозвернення до колег: "Якщо всі встанемо, тоді вони там заскиглять"