Суспільство
10 грудня 2015
Собака прем'єра Ізраїля покусала його гостей на ханукальній церемонії
Собака ізраїльського прем'єра Біньяміна Нетаньяху по кличці Кайя (Kaiya) покусала високопоставлених гостей політика на заході на честь свята Ханука.
news-image

На церемонії запалювання ханукальних свічок 10-річна Кайя з невідомої причини вкусила чоловіка заступника глави ізраїльського МЗС, а також депутата парламенту країни, члена правої партії Нетаньяху "Лікуд", передає «Є!» з посиланням на РІА "Новости".

Ветеринарний лікар назвала інцидент "тривіальним" і повідомила, що він не повинен викликати занепокоєння.

За даними агентства Ройтер, раніше цього року син Нетаньяху забрав собаку змішаної породи з притулку. У серпні прем'єр розмістив в мікроблозі Twitter її фото, закликаючи любителів собак забирати з притулків дорослих тварин.

Ви не пошкодуєте про це! - підписався Нетаньяху.

Це не перша зустріч Кайї з високопоставленими чиновниками - в числі високих гостей, з якими "познайомилася" собака, був і держсекретар США Джон Керрі.

Нагадаємо, Ханука, свято світла і вогнів, починається 25-го числа єврейського місяця кіслева і триває вісім днів. У сотнях міст світу з нагоди Хануки на площах запалюють ритуальні світильники - менори, а коли запалюють свічки вдома, світильник традиційно встановлюють біля входу або на підвіконні, щоб світло було видно перехожим. У 2015 році іудеї почали святкувати Хануку 5 грудня з заходом сонця.

Читайте також: Відтепер на Луганщині прикордонні собаки несуть службу у бронежилетах (відео)