Резонанс
11 грудня 2015
У СБУ розповіли про вбитого в ході спецоперації ватажка ДРГ
У відомстві підтвердили, що ліквідований керівник ДРГ - це 50-річний Олег Мужчиль.
news-image

Як повідомляє «Є!», із посиланням на інформацію речника СБУ Олени Гітлянської, затримані в результаті спецоперації в Києві члени диверсійної групи вже почали давати слідчим викривальні покази щодо своєї діяльності на території нашої держави.

Можемо попередньо повідомити, що ліквідований керівник ДРГ - це 50-річний Олег Мужчиль. Знаходять додаткові підтвердження факти його неодноразових виїздів за кордон з використанням підроблених паспортів. Встановлено, що остання поїздка керівника групи в Росії відбулася у вересні-жовтні цього року, - повідомляє представник СБУ. - Згадайте затримання в центрі Києва мешканки Луганська А. Коваленко, яку російські спецслужби відправили до столиці зі спорядженим вибуховим пристроєм в жіночій сумці. Пізніше - арешт в Києві двох диверсійних груп у вересні-жовтні цього року, що планували теракти в столиці на свято Покрови. У разі підтвердження зв'язку цієї групи зі спецслужбами РФ, чи не свідчить це про те, що Росія не відмовляється від своїх намірів підірвати ситуацію в Україні зсередини, в тому числі терористичними методами?". 

Нагадаємо, пізно увечері 9 грудня 2015 року в результаті проведеної Службою безпеки спецоперації, в якій загинув боєць "Альфи", припинено діяльність диверсійно-розвідувальної групи, що діяла в ряді міст України, в тому числі в Києві.

Один з членів ДРГ вчинив опір із застосуванням автоматичної зброї. Серед затриманих було 3 громадянина Росії.

Читайте також: Прихована зйомка СБУ в кабінеті екс-заступника Авакова підтверджує корупційні схеми із залученням самого міністра (ВІДЕО)