Світ
15 грудня 2015
У Румунії пастухи увірвалися до парламенту(відео)
Люди протестують проти обмежень на утримання худоби.
news-image

У Бухаресті більше тисячі незадоволених пастухів, які протестують проти законодавчих обмежень на кількість собак, які можуть охороняти стада, увірвалися на територію, що охороняється біля будівлі румунського парламенту. Учасників акції не зміг зупинити навіть поліцейський кордон, що оточує будівлю. Про це повідомляє місцевий телеканал, повідомляє «Є!».

Біля будівлі парламенту почалися сутички демонстрантів із спецпідрозділами поліції, які застосували проти протестуючих сльозоточивий газ.

"Ми не можемо жити без собак, які охороняють овець від диких тварин. Ми хочемо, щоб нам повернули наші права", - заявив 49-річний пастух Траян Ніка, який бере участь в акції.

Протестуючі незадоволені недавно прийнятим законом, що вводить заборону на утримання худоби на пасовищах з грудня по березень і обмежує число собак для охорони стада. Так, за новими правилами, пастухам дозволено тримати всього одну собаку на полі і три - в горах.

Прихильники нововведення, у свою чергу, вважають, що таким чином буде захищений видобуток мисливців - кабани та олені, на яких нерідко нападають собаки.

За офіційними даними, поголів'я дрібної рогатої худоби в Румунії становить 11500000 голів - 10 млн овець і 1500000 кіз.