Суспільство
18 грудня 2015
В Україні запрацює радіо для військових
Навесні 2016 року в Україні почне віщати радіостанція для військових.
news-image

Про це повідомив радник міністра оборони України Олексій Макухін, передає «Є!» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Не секрет, що наші військові на передовій часто страждають від інформаційного вакууму. І тому таке радіо повинно бути. 70% контенту буде музика, крім того, будуть новини і програми, розраховані на військових - живий ефір, де військові зможуть передавати привіти, замовляти музику, розповідати новини. Також будуть ефіри з експертами та військовими, - розповів він на брифінгу.


Наголошується, що фінансуванням радіостанції буде займатися благодійна організація Spirit of America (США, Каліфорнія). Її засновник Джим Хейка пояснив, що рішення про спонсорування цього проекту він прийняв після того, як відвідав зону АТО.

Україна - це нація волонтерів. Нас це вразило. Люди самі служать своїй країні, це саме те громадянський рух, який є основою демократичної держави. Волонтери ризикують своїм життям для того, щоб країна жила в світі. Ми підтримуємо українців у цьому прагненні, - підкреслив він.


За словами керівника радіостанції майора Сергія Телетіцкого, студія та особовий склад, який займатиметься наповненням ефіру, розміщуватимуться в Києві. Передача контенту буде здійснюватися через супутник в FM-діапазоні.


Читайте також:
Військові будуть отримувати зарплату не менше поліцейських