Політика
22 грудня 2015
Хитрий Китай не підтримав Росію в конфлікті з Туреччиною
Китайське МЗС дало оцінку інциденту зі збитим турецькими ВПС над Сирією російським Су-24.
news-image

На думку китайського зовнішньополітичного відомства, подія стала втратою для міжнародних зусиль у боротьбі з тероризмом, повідомляє «Є!» з посиланням на РІА Новини.

Ми звернули увагу на те, що збитий російський літак знаходився там за запитом сирійського уряду. Він був збитий, виконуючи свою місію зі знищення терористичних цілей на території Сирії. Це втрата для міжнародної кампанії у боротьбі з тероризмом, - заявив офіційний представник МЗС КНР Хун Лей на прес-конференції.

Він висловив сподівання на те, що всі задіяні сторони зможуть посилити співпрацю і координацію, щоб у майбутньому не відбулося трагедій, подібної крахові російського літака.

Хун Лей також повідомив, що китайські фахівці на запрошення російської сторони взяли участь в процесі відкриття чорного ящика Су-24.

Представник МЗС Китаю також повідомив, глава МЗС Сирії Валід Муаллем 23-26 грудня прибуде з візитом до Китаю в рамках процесу політичного врегулювання сирійської кризи.

Він зазначив, що візит сирійського глави МЗС в Китай - "одна із складових частин зусиль Китаю по просуванню процесу політичного врегулювання сирійського кризи".

Нагадаємо, 27 листопада після інциденту зі збиттям російського Су-24 представник китайського МЗС назвав його "нещасним випадком".

Читайте також: Міноборони РФ заявляє, що не може зчитати дані "чорного ящика" Су-24