Події
23 грудня 2015
Москва розмістила "Іскандери" поблизу Цхінвалі з "далекосяжними планами"
У Пентагоні і НАТО заяви грузинського генштабу поки не коментують.
news-image

Глава генерального штабу збройних сил Грузії Вахтанг Капанадзе переконаний, що розміщення Москвою російських оперативно-тактичних ракетних комплексів (ОТРК) "Іскандер" поблизу Цхінвалі "є частиною більш далекосяжні плани". Про це грузинський генерал заявив журналістам 22 грудня, передає «Є!».

У ракетних комплексів є своя дуже конкретна і точкова функція нанесення ударів, - наводить слова генерал-майора Капанадзе інтернет-портал "Грузія Online".

При цьому в Тбілісі вважають, що ОТРК "точно не спрямовані на Грузію", підкреслив генерал-майор.

Тим часом, за інформацією агентства "Інтерфакс", грузинські експерти переконані, що даний крок Москви може бути націлений проти Туреччини.

Розміщення ракетних комплексів "створює загрозу" Тбілісі та регіональної безпеки в цілому, вважає Вахтанг Капанадзе.

При цьому він висловив думку, що баланс сил в регіоні "багаторазово порушений" російською стороною, і підкреслив, що Тбілісі "продовжить здобувати інформацію" щодо подальших планів Москви.

Тим часом в Пентагоні і НАТО заяви Грузії про "Іскандери" коментувати не стали, порадивши звернутися з цим питанням до Москві.

Ми бачили ці повідомлення, але за коментарями пропонуємо звертатися до російської сторони, - наводить РІА "Новости" слова представниці американського військового відомства Мішель Балдансі.

Аналогічну відповідь агентство отримало і від представника Північноатлантичного альянсу.

Читайте також: У Путіна визнали "руйнівний вплив" нових санкцій США