Події
23 грудня 2015
Жебрівський виступив за силове звільнення Комінтернового та інших українських міст (ВІДЕО)
Голова Донецької військово-цивільної адміністрації не виключає силового варіанту для звільнення зайнятого бойовиками селища та інших населених пунктів області.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це губернатор сказав журналістам у Маріуполі.

Потрібно звільняти Комінтернове та інші українські села і міста. Я, напевно, непопулярну річ скажу, але крім силового варіанту я не бачу іншого. Безумовно, ми будемо робити все, що необхідно. Але знущання над українцями, які проживають на тимчасово окупованих територіях, промивання мізків призводять до такого вододілу між сім'ями, між друзями, які живуть на тій території і на території, підконтрольній української влади. І насправді цей нарив рано чи пізно потрібно буде розкрити. Дуже б хотілося, щоб це було мирним шляхом, але насправді, якщо не вдасться, то доведеться застосовувати інші шляхи, тому що це українська територія, там українські громадяни, і вони повинні бути під українською юрисдикцією" - зазначив Жебрвівський.

Губернатор висловив думку, що бойовики зайняли Комінтернове у відповідь за введення українських сил в Павлопіль і Пищевик.

Вчорашнє ж захоплення селища бойовики обґрунтовують тим, що воно нібито входить до зони "ДНР" згідно з Мінськими домовленостями. Крім того, терористи заняли Заїченко та Водяне та зараз розміщують там гарнізон.

Читайте також: "Визволителі" Комінтернового встигли вкрасти у місцевої жительки медалі її батька-ветерана