Політика
25 грудня 2015
Стали відомі результати нічної роботи Верховної Ради
Вночі депутати ухвалили держбюджет-2016 та ще дев'ять законів.
news-image

Нардепи працювали всю ніч та вирішили питання з електронними закупівлями, Нацгвардією, а також прийняли бюджет на наступний рік, пише «Є!».

За інформацією, проект державного бюджету внесли на розгляд парламенту близько третьої ночі. Близько години йшло обговорення проекту, однак все ж таки бюджет був прийнятий 263 голосами.

Нардепи проголосували за Антикорупційний закон про держзакупівлі. Відтепер в Україні буде працювати електронна система закупівель Prozorro. Однак депутати спростили систему закупівель для Національної поліції. У випадку необхідності невідкладного забезпечення особового складу можна буде проводити закупівлі без торгів.

Також парламент передав повноваження щодо призначення командувача Нацгвардії президенту. Відтепер ця функція належить голові держави. Також у воєнний час Нацгвардія буде підпорядковуватися Міноборони, а МВС лише в мирний час.

Верховна Рада дозволила пускати в Україну підрозділи збройних сил інших держав. За інформацією, цей закон дозволить у 2016 році провести багатонаціональні навчання.