Резонанс
28 грудня 2015
Вибухівку на борт А312 пронесла росіянка за наказом ГРУ - ЗМІ
Працівники західних ЗМІ докопалися до свідчень колишнього співробтіника КДБ, який стверджує, що теракт зробили російські спецслужби.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це пише The Daily Mail.

Журналіст Ендрю Мелоун зазначив, що протягом декількох днів після катастрофи літака Росія почала бомбити Сирію, а громадська думка щодо війни у цій державі була остаточно сформована. То ж теракт був вигідний Росії.

Борис Карпичков, колишній співробітник КДБ, який нині мешкає під новим ім'ям разом з дружиною і родичами в секретному місці в Англії, куди він втік, побоюючись за своє життя. Його сенсаційне твердження спочатку здається неймовірним: він стверджує, що Кремль, а не ІДІЛ, навмисне підірвав літак у небі, - зазначив журналіст. - Майор стверджує, що інформація виходить від якогось генерал-лейтенанта ГРУ. Він каже, що цей чоловік сказав йому, що приблизно в період, коли літак зазнав катастрофи, Путін в розмовах з кремлівськими союзниками висловлював стурбованість "можливою втратою політичного впливу" в Сирії і на Близькому Сході. Путін, продовжував він, побоювався за долю свого традиційного союзника в регіоні, президента Асада, оскільки Захід підтримує повстанські угруповання, які намагаються його змістити".

Працівник The Daily Mail пише, що співробітники ГРУ нібито склали план, покликаний відновити слабшає вплив Росії в регіоні і "вбити двох зайців одним пострілом". Підірваний літак й був привідом для початку війни.

Спеціаліст з "мокрих справах" та інших форм шпигунства був відправлений у Шарм-еш-Шейх. Видаючи себе за бійця, який відновлював сили на Червоному морі після служби в Україні, агент подружився з молодою росіянкою, яка відпочивала в пансіонаті, і завів курортний роман, - йдеться в статті. - Коли жінка повинна була відлітати до Петербурга, російський агент вручив їй "подарунок", який попросив віддати його батькам будинку в Росії, і проводив через сумно-відомі своєю розхлябаністю кордони безпеки в аеропорту Шарм-еш-Шейха перед тим, як вона піднялася на борт приреченого лайнера Metrojet рано вранці".

Аналітик видання пише, що за деякими ствердженнями Путін і раніше застосовував проти своїх громадян такий метод, що організувати підтримку війни.

Читайте також: Єгипет відмовляється називати катастрофу російського А321 терактом