Політика
28 грудня 2015
На Закарпатті райрада проголосувала за відставку Яценюка
Тячівські депутати звернулися до Президента і Верховної Ради щодо відставки прем'єра.
news-image
На засіданні сесії Тячівської районної ради у п'ятницю, 25 грудня 2015 року депутати розглянули звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо відставки прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, передає  «Є!» із посиланням на Тячів.
За відповідне звернення проголосували 20 із 36 присутніх депутатів.

У тексті звернення, зокрема йдеться про те, що за термін перебування на посаді Арсенія Яценюка попри гучні заяви уряду щодо його прагнення провести ряд необхідних країні реформ, цього, на жаль, так і не відбулося, а обіцянки так і залишилися лише обіцянками.

За час урядування Арсенія Яценюка відбулося падіння економічних показників: знецінення національної валюти у три рази, зниження ВВП, скорочення золотовалютних резервів країни, закриваються виробництва, бізнес зазнає тиску попри заявлену лібералізацію.

Ми чули безліч заяв, що призначення на високі державні посади відбуватиметься лише через чесні конкурси, але постійно виникає багато запитань, як до проведення самих конкурсів, так і до складу конкурсних комісій та переможців. Виникають підозри щодо упередженості та принципу призначення на посади - виглядає все так, що незалежно від конкурсу на посади, все одно потрапляють саме такі люди, призначення яких вигідне й потрібне саме владі. Як приклад, можна навести голову фіскальної служби Романа Насірова. 3 його приходом, як свідчать численні повідомлення громадян та у ЗМІ, корупційна складова у ДФС та на митницях України лише зросла, - йдеться у зверненні.

Крім того, депутати зазначили, що неодноразово лунали заяви щодо процвітання схем на державних підприємствах, відмивання коштів, розподілу тендерів саме між своїми компаніями та інші факти.

Це вже не кажучи про зубожіння населення, підвищення тарифів, замороження заробітних плат, пенсій, виплат при народженні та по догляду за дитиною, - підкреслюється у зверненні.
Депутати Тячівської районної ради звертаються до Президента України та до Верховної Ради України невідкладно заслухати звіт уряду та розглянути питання про відставку уряду на чолі з Арсенієм Яценюком, - підсумовується у документі.

Звернення підписано 24 депутатами Тячівської районної ради. 

Не підтримали документ депутати від «Солідарності», «Відродження», «Опоблоку» та двоє від «Самопомочі».