31 грудня 2015
Ветерани АТО просять українців відмовитись від новорічних феєрверків
Ветерани АТО просять українців, насамперед власників ресторанів і нічних клубів, утриматись від феєрверків і салютів у новорічну ніч.
news-image

Ініціативу учасників воєнних дій з Києва та області підтримали їхні побратими по всій Україні, передає «Є!».

Як повідомив Радіо Свобода координатор Спілки ветеранів АТО Київщини, колишній боєць полку спеціального призначення «Азов» Євген Тилко («Джек»), використання піротехніки у мирних українських містах негативно позначається на здоров’ї бійців, які повернулися з передової. За його словами, це аморально щодо учасників воєнних дій.

Для тих бійців, хто вже вдома, звуки піротехніки сприймаються трохи легше. А для тих, хто щойно повернувся з зони бойових дій, вибухи і спалахи дуже неприємні і вони завадять бійцям нормально провести час у колі рідних і близьких, – заявил Тилко.

Ініціативу військових заборонити новорічні феєрверки підтримали громади та органи місцевого самоврядування у багатьох містах України. Так, Київська міська рада минулоріч заборонила застосування піротехнічних засобів у столиці до завершення антитерористичної операції на сході країни, і визначила розміри штрафів за порушення.
Київські депутати тоді зазначили, що проведення у Києві «розважальних видовищ з використанням піротехнічних виробів одночасно з проведенням АТО на сході України суперечить нормам суспільної моралі і викликає суспільне напруження».

У Львові міська рада також ухвалила рішення заборонити використання піротехнічних засобів і попередила, що штрафуватиме тих, хто їх використовує.

Водночас, у Києві та інших містах України у розважальних закладах, нічних клубах і ресторанах досі використовують піротехніку.

Читайте також: Бійці в Пісках привітали українців з Новим роком віршем Франка (ВІДЕО)