Світ
3 січня 2016
Дональд Трамп заявив, що Обама і Клінтон створили ІГІЛ
Ексцентричний політик вірогідно буде конкурувати з Хілларі Клінтон на президентських виборах у США.
news-image

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що екс-держсекретар Хілларі Клінтон і чинний президент США Барак Обама відповідальні за створення угруповання "Ісламська держава". Агентство Associated Press виклало в своєму каналі в Youtube ролик з фрагментом виступу Трампа перед прихильниками в штаті Міссісіпі, повідомляє «Є!».

"Хілларі Клінтон створила ІГІЛ разом з Обамою", - заявив мільярдер.

Так ексцентричний політик прокоментував звістки про погром в посольстві Саудівської Аравії, учинений жителями Тегерана після повідомлення про страту 47 осіб, серед яких був відомий шиїтський проповідник Німр ан-Німр. Це спровокувало різку реакцію в шиїтських країнах. Зокрема, в столиці Ірану Тегерані протестувальники увірвалися всередину і намагалися підпалити приміщення, але їх вигнала поліція. У північно-східному місті Мешхед протестувальникам вдався підпал, частина будівлі згоріла.

Клінтон, яка займала раніше посаду держсекретаря і є найбільш імовірним кандидатом у президенти від Демократичної партії, і Трамп постійно обмінюються випадами на адресу один одного. Зокрема, після висловлення Трампа про бажання заборонити мусульманам в'їзд в США, Клінтон заявила, що він є "найкращим вербувальником ІГ". Звинувачення послідували після повідомлень про те, що уривок з виступу Трампа використовували у своєму пропагандистському відео терористи одного з угрупувань, пов'язаних з "Аль-Каїдою".